Korr | Eve, işyerine ya da istediğiniz herhangi bir yere yemek siparişi verebilirsiniz

0 Adet Sepetim 0 TL

Sistemin işleyişi

Korr Nedir?

Korr, seçtiğiniz eti, baharatı, yağı ve sebzeyi istediğiniz tuz oranıyla harmanlayıp güveç içine yerleştirerek taş fırında pişiren ve istediğiniz yere sıcak sıcak getiren yemek servis hizmetidir ve benzeri yoktur. Birazoku.com projesinin de kurucusu olan e+1 İnternet Hizmetleri kuruluşudur.

Paket içeriğinde ne var?

Sipariş verdiğinizde size gönderilen kutu içerisinde şunlar bulunur:

  • Güveç içinde yemeğiniz
  • 4 adet 50 Gr Ekmek. (Ya da 2 adet 100 Gr)
  • Tuz.

Eğer servis malzemesi istediyseniz ayrıca:

  • 4 adet kağıt tabak
  • 4 adet tahta çatal
  • 4 adet tahta bıçak
  • 1 adet tahta kaşık (Yemeğin kendi suyunu servis edebileceğiniz)
  • Peçete bulunur.

Kağıt tabaklar şeker kamışından yapılmıştır ve tüm servis malzemeleri geri dönüştürelebilir çevreci malzemeden imal edilmiştir. Ayrıca kağıt tabakları mikrodalga fırına koyabilirsiniz.

4 kişiden fazla tüketecekseniz sipariş notunda bunu lütfen belirtiniz.

Yeni Bakliyat & Sebze ve diğer özel yemekler

Artık bakliyat, sebze ve diğer özel yemekleri de yapıyoruz.

Bu yemekler yine güveç içerisinde yapılmakta ancak etlerden farklı olarak ocak üstünde pişirilmektedir. Standart tarifimize ek olarak yemek içerisine yine istediğiniz yağı, sebzeyi ve baharatı ekletebilirsiniz. Tuz oranını ayarlatabilirsiniz.

Hangi yemekleri pişiriyoruz?

Diyet yemeği mi yapıyoruz?

Diyet yemeği yapıp yapmayacağımıza siz karar verebilirsiniz.

Sıfır yağ, sıfır tuz seçenekleri ile sipariş verebileceğiniz gibi, bol yağlı ve bol tuzlu, baharatla harmanlanmış yemek de sipariş edebilirsiniz. Korr yemeklerinin bir benzeri yoktur.

Örneğin; sadece balığı tuzsuz, yağsız ve ek malzemesiz pişirtebilirsiniz. Ya da dana antrikot seçip, bol tereyağlı, tuzlu ve acılı, aynı zamanda bol sebzeli isteyebilirsiniz. Diyetisyeninizin önereceği bir yemeği Korr'da oluşturabilir ve sipariş edebilirsiniz. Canınız nasıl isterse Korr'da mümkün...

Sistem nasıl işliyor?

Web sitemizden ya da müşteri hizmetlerini telefonla arayarak sipariş verebilirsiniz.

Web sitemizden belirli bir zaman sonrasına teslim etmek üzere yemek programı da yapabilirsiniz. Et ve tavuk siparişlerinizi 15 gün, balık ve deniz mahsülü siparişlerinizi 3 gün sonrasına kadar sipariş edebilirsiniz.

Öncelikle yemek istediğiniz tarihi seçmelisiniz. Bugün yemek isterseniz; öğle siparişlerinizi en geç 08.15, akşam siparişlerini 13.45’e kadar vermeniz gerekiyor.

Siparişinizi geçtikten sonra - net 1 (bir) Kg et- belirttiğiniz direktiflere  göre, baharatlar, sebzeler ve yağla harmanlanır. Eğer kemikli et istediyseniz bu ağırlık 1.2 kg ile 2kg'a kadar çıkabilir. Örneğin; tavuk kanadında azami et faydası sağlanması için 2 kg'a kadar kanat kullanılabilir (36 parça).

Güveç içerisine yalıtkan istediyseniz (herhangi bir yapraklı sebze ya da yağlı kağıt olabilir) bu etle güvecin temasını engeller. Yalıtkan, yapraklı sebzeler ete aroma katkısı da sağlar. Yağlı kağıdın herhangi bir lezzet katkısı yoktur. Yalıtkan kullanılmadığında bazı etler güveç yüzeyine yapışabilir, önermemekteyiz.

Seçtiğiniz et türü, sebze ve baharatlar pişirilecek olan günde temin edilir.

Et güveç içerisinde istediğiniz doğrama şekli ve baharatla yerleştirilirken aynı zamanda istediğiniz sebze katkıları da parça parça eklenir ve eşit miktarda tüm güvece dağıtılır.

Seçtiğiniz et, varsa baharat, tuz ve sebzeler harmanlanır ve güvece yerleştirilir.

Güvece yerleştirme tamamlandıktan sonra güvecin ağzı alüminyum folyo ile sarılır ancak hava almaması için güveç kenarlarına yumurta akı sürülür. Yumurta akı folyoyu güvece yapıştırırken aynı zamanda dışarıdan hava girişini de engeller. Koruma ve pişirme aşamasında hiçbir kimyasal ürün kullanılmaz.

Harmanlanan malzemeler özenle güvece yerleştirilir ve alüminyum folyo ile kaplanır. Folyo yumurta akıyla güvece yapıştırılır.

Hangi eti seçerseniz seçin pişirme süresi 2 saattir. Et asla şoklama yöntemi ile pişirilmez. Odun ateşi ile ısınmış taş fırın içerisinde ağır ağır pişer. Böylece besin değerleri en az kayıpla korunur. Bu da size sağlıklı yemek olarak döner.

Öğle siparişleri her gün 11.30’da, akşam siparişleri ise 17.30’da fırından çıkar. Eğer gelip alma seçeneği ile sipariş verdiyseniz fırından çıkmadan önce çalışanlarımız tarafından bilgilendirilirsiniz. Teslimat seçeneğini işaretlediyseniz güveç fırından çıkar çıkmaz özel yalıtkan ambalajı ile paketlenir ve yola koyulur.

Bulunduğunuz yere göre en geç 1,5 ila 2,5 saat arasında teslimat sağlanır. Dağıtım noktamıza yakınsanız bu süre çok daha kısa olacaktır. Sıra bekleyemem derseniz VIP teslimat seçeneğini de kullanabilirsiniz. (Özel teslimat seçenekleri ek ücrete tabi olabilir)

Standart teslimat seçeneğinde siparişler yakınlık derecesine göre sıraya konulur ve işlem bu şekilde gerçekleşir.

Güveci teslim aldığınızda ilk siz açarsınız. Hava ile temasını bulunduğunuz ortamda sağlar.

1 Kg et 4 ila 6 kişiyi rahatlıkla doyurabilir.

Korr'da olan ve olmayan şeyler

Aşağıdaki tabloda Korr'da olan ve olmayan şeyleri karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz. Korr'da olmayan şeyler halihazırda piyasadaki birçok yemek firmasında karşılaşabileceğiniz şeylerdir.

Yemediğimiz ve yemeyeceğimiz şeyleri asla satmıyoruz.

Korr'da olan şeyler Korr'da olmayan şeyler
Yüzlerce farklı yemek oluşturma olanağı Belirli sayıda menüden seçme
Kendi tarifini oluşturabilme Hazır menülerden seçme zorunluluğu
Tuz ve baharat oranını ayarlama Tuz ve baharat ne kadar atılmışsa o kadar yeme
Taze malzemeler Donmuş malzemeler
Doğal ürünler Sanayi ürünleri
Ağır ağır, odun ateşinde pişirme Şoklama yöntemiyle pişirme
Kömür, ateş, duman v.b. şeylere temas etmeyen yemek İs kokulu, yanık ve dumana temas eden yemek
Pişirme gününde katılan yağlar Saatlerce kaynatılan yağlar
Toprak kaplarda pişirme Plastik, ağır metal kaplarda pişirme
Ahşap servis malzemesi Plastik servis malzemesi
Size ulaşana kadar hava dahi almayan yemek Sayısız el ve hava teması
Korunan besin değerleri Sahte lezzete ve hıza kurban edilen besin değerleri
Sadece yemek malzemesi Katkı maddeleri
Evde yaptığınızdan farksız yemekler Evde aynısını yapmanızın imkansız olduğu yemekler
Uzun süre sıcak kalan güveç Henüz yolda iken soğuyan yemek
Daha sonra ısıtıldığında lezzetinden kaybetmeyen yemek Isıtsanız da asla aynısı olmayan yemek
Sertifikalı üreticilerden malzeme tedariği Merdivenaltı üreticilerden malzeme tedariği
Esnaf sıcaklığı Kurumsal soğukluk

Korr kalitesi

Niçin herhangi bir saatte sipariş veremiyorum?

Korr özel bir pişirme yöntemi kullanır. Seçtiğiniz malzemeler her zaman taze olarak aynı gün temin edilir.

Günlerce öncesinden bir stoklama söz konusu değildir. Ayrıca harika bir lezzet ve sağlıklı bir yemek sunmak için hızdan fire vermemiz kaçınılmaz. Hazırlama ve pişirme süresi olarak 2.5 saatlik bir zaman dilimi gerekir. Ağır ağır pişirmek besin değerlerini mükemmel seviyede tutar. Ayrıca etin dışını kızartıp içerisini çiğ bırakma gibi bir olasılık yoktur. Yemeğin her noktası eşit derecede pişer. Aşırı yüksek ısıda şok pişirme yöntemi ile kesinlikle pişirilmez. Yemeğiniz ateşle, dumanla, kömür ya da başka bir madde ile temas etmez.

Yeni Hemen Pişir siparişi vermek istiyorum

Hemen Pişir hizmetimiz hayata geçti. Bazı kısıtlar sebebi ile şimdilik online sipariş almıyoruz.

Ancak telefonla ya da e-posta ile sipariş verebilirsiniz. Sistem altyapısı güncellenene kadar telefonla sipariş alımına devam edeceğiz. 09.00 - 18.30 saatleri arasında telefonla/e-postayla sipariş verebilirsiniz.

Arayın hemen sipariş verin. M: 0541 335 71 05 T: 0212 238 9440
E-posta ile sipariş verin. E: bilgi@korr.com.tr

Etin türü ne demek?

Kırmızı et ve beyaz et alırken hayvanın vücut bölgelerindeki farklı lezzetlerdeki etlerden seçim yapabilirsiniz. Aşağıda vücut bölgelerine göre isimlendirmeleri bulabilirsiniz. Bu bölgeler fiyat farklılıkları içerebilir. Bu bölgeler Koyun / Kuzu'da da benzer şekildedir. Beyaz ette daha az bölge bulunmaktadır.

Dana / Kuzu / Koyun Et Bölgeleri Şeması

1. Gerdan 2. Antrikot 3. Kol Kürek 4. Kol İncik 5. Döş 6. Kontrafile 7. Bonfile8. Döş Kaburga 9. Pençeta 10. Sokum 11. Tranç, Nuar, Kontranuar 12. Yumurta 13. But İncik

Deniz mahsüllerinde sadece isimlerini bulacaksınız. Deniz mahsülleri için herhangi bir vücut bölgesi seçimi yoktur.

Bazı et bölgeleri kısıtlı olabilir, böyle bir durumda muadil lezzet ve tutarda başka bir et bölgesi kullanılabilir.

Doğrama şekli nedir?

Et seçiminden sonra uygunluk durumuna göre istediğiniz şekilde doğrama yaptırabilirsiniz. Kırmızı et için; kıyma, kuşbaşı, iri kuşbaşı, büyük parçalar, biftek, pirzola, fleto, jülyen (ince uzun) v.b. gibi seçenekleri bulacaksınız. Beyaz et için de benzer seçenekleri bulabilirsiniz. - Bazı bölgeler doğramaya müsait olmayabilir, bütün kullanılmak zorunda kalınabilir. - Deniz mahsülleri için de mümkün olan doğrama şekilleri karşınıza listelenir. Küçük boyuttaki ürünlerde doğrama seçeneği olmayacaktır.

Etin yorganı ne demek?

Et ile güveç arasındaki teması engelleyen yalıtkandır. Bu büyük yapraklı sebzeler olabileceği gibi (Ispanak, Pazı, Kara Lahana) yağlı kağıt da olabilir. İsterseniz herhangi bir yalıtkan kullanılmayabilir. Yalıtkan sebzeler aynı zamanda ete aroma da katacaktır. Ayrıca güveç içerisindeki doğal su miktarını da artıracağı için buhar yoğunluğuna da katkı sağlar. Güvece ayrıca su katılmaz. Yağlı kağıt herhangi bir lezzet katkısı sunmaz.

Yağlar nereden geliyor?

Tereyağı Trabzon Vakfıkebir tereyağıdır, çiğ değildir ve tuz içermez. Zeytinyağı Komili, Ayçiçek ve Mısır yağı ise Trakya Birlik, Komili ya da Ülker markalıdır. Et pişirilirken kendi yağında pişirilmesi tavsiye edilir ancak isterseniz yağ katkısı da yapabilirsiniz.

Gösterilen ölçülerin anlamı nedir?

Baharat ve tuz seçiminde gösterilen ölçüler şu anlama gelir.

Seyrek: 1 çay kaşığı tepeleme
Olağan: 1 tatlı kaşığı tepeleme
Yoğun: 1 yemek kaşığı tepeleme baharat içerir.

Baharatlar nerelerden gelir?

Sebze seçiminde ise;

Seyrek: 50 Gr
Olağan: 100 Gr
Yoğun: 150 Gr

anlamına gelir. Rakamlar yaklaşık değerlerdir. Her durumda olağan ölçüleri tercih etmenizi öneririz. Yoğun baharat / tuz karışımı etin tadını bastırabilir. Yoğun baharat seçtiğinizde ne istediğinizi bildiğinizi varsayarız.

Taze sebze nasıl anlaşılır?

Baharatların menşei nedir?

Her bir baharat kendine özgü yetişme alanından getirilir. Aşağıda hangi baharatın hangi bölgeden/ülkeden geldiğini görebilirsiniz.

Barahat menşei tablosu

Baharat Menşei
Çörek Otu Denizli
İsot Gaziantep
Karabiber Vietnam
Kekik Çanakkale
Keten Tohumu Kanada
Kimyon Denizli
Kişniş Denizli
Köri Hindistan
Nane Gaziantep
Pul Biber Kahramanmaraş
Reyhan Maraş
Sumak Gaziantep
Susam Hindistan
Tane Kimyon Denizli
Tatlı Toz Biber Bursa
Toz Zencefil Çin
Yeni Bahar Meksika
Zerdeçal Çin
Haşhaş Denizli

Baharatların menşei

* Bu bilgiler baharat tedarikçimiz tarafından sağlanmıştır.

Önerilen tarifler

Tüm çeşniler ve sebzelerde “olağan” ölçü birimini tercih etmenizi öneririz. Aşağıda bizim önerilerimizi bulabilirsiniz. Sınırsız sayıda kombinasyon oluşturabileceğiniz için bu konuda oldukça zorlandığımızı söyleyebiliriz. Bir tarif denediğinizde ve beğendiğinizde  bunu bizimle paylaşabilirsiniz.

Kırmızı et için önerilen tarif:
Kekik, Kırmızı Pul Biber, Yeşil Biber, Çeri Domates, Arpacık Soğanı, Sarımsak

Beyaz et için önerilen tarif:
Kekik, Köri, Kırmızı Pul Biber, Yeşil Biber, Çeri Domates, Arpacık Soğanı, Sarımsak

Balık için önerilen tarif:
Kırmızı Pul Biber, Defne Yaprağı, Maydanoz, Çeri Domates, Limon, Arpacık Soğanı

Deneyip beğendiğiniz bir tarif varsa lütfen bize bildirin...

Gelip alacağım seçeneği

Sipariş verdiğiniz ürünü isterseniz pişirme noktamızdan kendiniz teslim alabilirsiniz. Öğle teslimatı için en erken 11.30, akşam teslimatı için en erken 17.30’da burada olmalısınız. Bu seçenekle indirimden de faydalanabilirsiniz ve standart dağıtımda sıra beklemezsiniz. Adres ve iletişim bilgileri için tıklayınız...

Hızlı teslimat seçeneği

Olağan durumlarda siparişleriniz pişirme noktamıza yakınlık derecesine göre sıraya konulur ve dağıtıma çıkar. Dağıtım motorlu kuryeler tarafından yapılır. Standart teslimat dışında VIP teslimat seçeneğini kullanabilirsiniz. VIP teslimatta yemeğiniz fırından çıkar çıkmaz size doğru yola çıkar. Bulunduğunuz yere göre yemeğiniz 15 dakika ile 1,5 saat arasında teslim edilir. Standart teslimatta ise en erken 30 dk, en geç 3 saat sonra yemeğiniz elinizde olur. (Bu süreler trafiğe veya yol/hava durumuna göre değişkenlik gösterebilir)

Pişirme noktamıza ne kadar yakınsanız o kadar çabuk teslim alırsınız. Daha fazla pişirme noktası oluşumu düşüncemiz elbette mevcut.

Ne kadar süre sıcak kalır?

Yemeğiniz fırından çıktıktan sonra ağzı açılmadığı sürece; kışın 2 ila 2.5 saat, yazın 3 ila 3.5 saat yenilebilir sıcaklıkta kalır.

Kaç gün tüketilebilir?

Tam lezzet tadımı için fırından çıktıktan sonraki zaman diliminde tüketmenizi öneririz. Ancak soğuduktan sonra buzdolabında 3 gün süreyle saklayabilir, fırında ya da ocakta ısıtarak yiyebilirsiniz. 3 günü aşan durumlarda yemeniz önerilmez. Bu durumda evcil hayvanınız varsa ona yedirebilir ya da sokaktaki hayvanlarla paylaşabilirsiniz. Lütfen çöpe atmayın.

Bulunduğunuz yerde yiyecek malzemeniz (çatal kaşık v.b) yoksa?

Bulunduğunuz noktada çatal kaşık tabak gibi yiyecek malzemeniz yoksa servis isteyebilirsiniz. Aksini belirtmediğiniz durumlarda 4 kişilik servis malzemesi gönderilir. Siparişle ilgili notlarınızı ödeme aşamasında belirtebilirsiniz. Servis malzemesi cüzi bir ek ücrete tabi olabilir.

Servis malzemeleri şunlardır:

  • 4 adet kağıt tabak
  • 4 adet tahta çatal
  • 4 adet tahta bıçak
  • 1 adet tahta kaşık (Yemeğin kendi suyunu servis edebileceğiniz)
  • Peçete

Tüm malzemeler geri dönüştürülebilir malzemeden üretilmiştir. Her noktada sağlığınıza dikkat ediyoruz.

Servis malzemeleri ahşaptandır. Her noktada sağlığınıza dikkat ediyoruz.

Fiyatlandırma nasıl oluyor?

Oluşturduğunuz yemeğin fiyatı seçtiğiniz ete, türüne, baharat ve sebze sayısına, yağ ve servis isteğine, ulaştırma seçeneklerine göre değişkenlik gösterebilir. Ana et malzemeleri dışında kalan bazı ek gıdalar maliyetlerine göre cüzi bir tutar artırımına sebep olabilir. Bazı baharatlar ve sebzeler özel olarak getirildiğinden maliyet değişkenliği göstermektedir.

Güveçler nerede nasıl imal ediliyor?

Güveçler Nevşehir Kapadokya toprağından mamüldür ve yerinde imal edilir. İmalatında sadece toprak ve su kullanılır. Fırında ve ateş üstü / ocak üstü kullanıma uygundur.

Depozito var mı?

Güveçler depozitosuzdur. Ancak müdavim indiriminden faydalanan müşterilerimiz güveçlerini biriktirebilir ve iadesinde indirim kazanabilirler. İade edilen güveçler sadece ilgili müşteri için yapılacak yemeklerde kullanılır. Detaylı bilgi...

Daha sonra siz de fırında/ocak üstünde/közde pişirmek istediğiniz yemeklerde kullanabilirsiniz. Güveçlerinizi deterjanla yıkamayın. Toprak kap içindeki suyu emeceği için deterjan kalıntıları güvece sinebilir. Bunun yerine sıcak suyla elde yıkayın. Sadece topraktan imal edildikleri için isterseniz atabilirsiniz ancak bunu yapmak yerine ihtiyacı olan birine vermenizi öneririz. Yine de atmak isterseniz güveç tümüyle geri dönüştürülebilirdir ve toprağa karışır.

Kapıda ödeme yapabilir miyim?

Kapıda nakit ödeme seçeneği üye olmayan ve henüz sipariş vermeyen ziyaretçilerimiz için kapalıdır. İlk peşin ödemeli siparişinizden sonra uygun görülürse açılmaktadır. Bu gerçek dışı siparişlerin önlenmesine yönelik bir tedbirdir. Anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.

Tümünü göster Tümünü gizle

Üye Girişi

E-posta Adresiniz

Şifreniz
Şifremi unuttum

GİRİŞ

1/5

Merhaba

Daha önce benzerini görmediğiniz
yepyeni bir yemek deneyimi için hazır olun.

Tanıtım Turuna Başla

2/5

Ne yemek istersiniz?

Canınız ne çekiyor?
Kırmızı et, Beyaz et ya da Balık mı?

Kırmızı Et Beyaz Et Balık

İstediğiniz eti seçin, doğrama şeklini belirleyin.
Devam edin...

Önceki Devam Et

3/5

Baharat ister misiniz?

Dünyanın dört bir yanından gelen baharatlarla
kendi çeşninizi oluşturun.

Baharat Karışık

İsterseniz önerdiğimiz çeşnilerden birini seçin.
Devam edin...

Önceki Devam Et

4/5

Peki ya sebze?

Sadece et ve baharattan oluşan bir yemeğe aroma katacak sebzeleri de ekleyebilirsiniz. Size kalmış.

Sebze lezzet katar

Sebzelerin daha fazla lezzet katacağına şüphe yok.
Devam edin...

Önceki Devam Et

5/5

Fırına girmeye hazır...

İsterseniz yağ ilave edin, tuz miktarını seçin.
Ve güveciniz fırına girmeye hazır. Ağır ağır pişecek, lokum gibi olacak ve ağzınızda usulca dağılırken siz de bu harika ve sağlıklı lezzetin keyfine varacaksınız.

Güveçte Kebap

  • Ben sadece kırmızı et istiyorum. Kendi yağıyla pişsin. Az tuzlu olsun.
    Korr Yemekleri Harika
  • Tabi ki balık. Somon. Defne yaprağı ve limon. Tuzsuz olacak, domates ve soğanı da ekleyin lütfen.
    Korr Yemekleri Harika
  • Jülyen doğranmış antrikot, kişniş ve isot. Tereyağı da olsun. Tuz olmasın. Baharatı yoğun olsun. Sarımsağı unutmayalım.
    Korr Yemekleri Harika
  • Akşama misafirim var. Kıyma yapılsın istiyorum, Karabiber ve sarımsak. Zeytinyağı mutlaka olsun.
    Korr Yemekleri Harika
  • Hamsi istiyorum. Soğan, domates. Baharatsız, tuzlu ve sivri biberli.
    Korr Yemekleri Harika

Daha detaylı bilgi için tıklayın...

Önceki

Sipariş Takibi

Telefon numarası
Sipariş verirken girdiğiniz telefon numarasını giriniz

Güvenlik kodu
Görselde gördüğünüz karakterleri yazınız

Gönder

Üye iseniz giriş yaparak daha kolay gözatabilirsiniz.

Güveçlerimiz Kapadokya'da özel olarak imal edilir. Detaylar...